De natuurruimte heeft oppervlakte van 50m2, maar door de levensgrote en levensechte bosprints op de muren waant u zich in een echt bos. U bevindt zich letterlijk midden in de natuur. De geuren en de geluiden van het echte bos versterken deze belevenis nog eens extra. In de natuurruimte ervaart u alles wat u in een echt bos zou beleven.  Er zijn verschillende belevingseilanden waar het licht van bubbleunits, ledlampen en fibre-optics de natuurbeleving compleet maken.

In de ruimte zijn 2 muziekwaterbedden. Één voor de ultieme ontspanning die de omgeving van de natuur ons kan geven en één speciaal bed voor muziektherapie. Dit bijzondere muziektherapie-waterbed is een uitvinding van muziektherapeut Math Hansen die tevens is gespecialiseerd in pijnbestrijding. Hij combineert de genezende werking van muziek met de zuiverende en dragende kracht van water. De werking hiervan wordt geïntensiveerd door liggend op het warme muziektherapie-waterbed, de mooie klanken van prettige muziek niet alleen te beluisteren, maar deze als aangename trillingen ook letterlijk te voelen.

Het doorgeven van trillingen speelt een belangrijke rol in deze heilzame therapie. Het menselijk lichaam bestaat voor 80 % uit water en is zeer ontvankelijk voor trillingen. Omdat water trillingen versterkt, betekent het liggen op het muziektherapie-waterbed en het letterlijk ondergaan van de muzikale klanken een weldaad voor lichaam en geest.     

De muziekwaterbed therapie werkt bij pijn, stress, spanningen, burn-out en psychosomatische klachten. 

Mede mogelijk gemaakt door The Sensory Shop

COR 2911  COR 3833

COR 2921  COR 3856

COR 3836  COR 3693