De Winterruimte heeft een oppervlakte van 90m2  en bestaat uit 5 verschillende belevingen. Als eerste het 2 persoons  muziek-tril-waterbed. Dit waterbed heeft een ontspannende en zelfs therapeutische werking op de cliënten. Alle zintuigen worden hier gestimuleerd door middel van beeldprojectie, geluiden, kleuren en de geuren van de winter. Op het waterbed kunnen specifieke zintuigprikkelende materialen worden aangeboden die te maken hebben met dit thema.

De tweede belevenis is de grote iglo. Hier voelt en ziet u de sfeer van de mooie winter, het poollicht en de kleuren van dit seizoen. Door het gebruik van projectie en de zachte voelwand van de iglo wordt het thema versterkt. In de iglo bevindt zich een  hard podium met de trillingen van de muziek. Samen met uw cliënt of kind kunt u genieten van de bubbelunit, de ondergaande winterzon en een betoverend uitzicht op de sneeuwvlakte. Natuurlijk vindt u hier diverse dieren die in dit seizoen zo herkenbaar zijn, zoals een ijsbeer, een zeehond, een pinguïn, etc.

De derde belevenis is de knusse wintertent waar u  op de diverse zitzakken relaxed kunt genieten van de prachtige sterrenhemel en rustgevende muziek. De wintertent leent zich bij uitstek voor het contact maken met uw cliënten. Dankzij  de rust die deze belevenis uitstraalt is dit de plek om samen te ontspannen, te genieten en tot interactie te komen.

De vierde belevenis is de kleurenwand die bestaat uit een groot fiber-optic gordijn en een kleurenpaneel die reageert op geluid. Dit interactieve kleuren paneel trakteert u cliënt op een kleurrijk schouwspel op het ritme van eigen gemaakt geluid, handgeklap, praten of zingen.
Onder het gekleurde gordijn zorgt de spiegel ervoor dat het net lijkt alsof de hele wereld van kleur verandert.

Tenslotte, om de totaalbeleving te realiseren is er een wintersneeuw tafereel  om van te kunnen genieten. De winterruimte straalt een serene rust die de winter zo kenmerkt.

COR 0926  COR 0971

COR 0997  COR 1005

COR 1156  COR 1169

COR 1192  COR 1005