De natuurruimte biedt u een levensechte totaalbeleving. Door de levensgrote en levensechte bosprint op de muren voelt de ruimte als een echt bos. U bevindt zich letterlijk midden in de natuur. De geuren en de geluiden van het echte bos versterken deze belevenis nog eens extra. In de natuurruimte ervaart u alles wat u in een echt bos zou beleven.  Er is een groot belevingseiland waar het licht van fibre-optics, een spiegelplafondwolk, ledverlichting de natuurbeleving compleet maken.

In de ruimte staat een groot muziekwaterbed. Het waterbed biedt de ultieme ontspanning zoals we die ook in de echte natuur voelen en combineert de ontspannende werking van muziek met de zuiverende en dragende kracht van water. De werking hiervan wordt geïntensiveerd door liggend op het warme muziekwaterbed, de mooie klanken van prettige muziek niet alleen te beluisteren, maar deze als aangename trillingen ook letterlijk te voelen.

Het doorgeven van trillingen speelt een belangrijke rol in deze heilzame therapie. Het menselijk lichaam bestaat voor 80 % uit water en is zeer ontvankelijk voor trillingen. Omdat water trillingen versterkt, betekent het liggen op het muziektherapie-waterbed en het letterlijk ondergaan van de muzikale klanken een weldaad voor lichaam en geest.